Aj vy si pamätáte na prázdniny strávené na chate alebo u babičky, kde sa varilo aj kúrilo starou pieckou na drevo? Nechajte spomienky ožiť vďaka sporákom na tuhé palivo, ktoré spájajú tradíciu s modernými materiálmi a technológiami.
Kuchynské sporáky THORMA ÖKONOM75 rozhodne nepatria do minulosti ani do múzea, a svoje miesto si nájdu aj v 21. storočí. Oceníte ich nielen na vašej chalupe, ale aj doma v kuchyni. Ak milujete tradície, rustikálny dizajn či vôňu horiaceho dreva, vášmu domovu vdýchnu dokonalý nostalgický nádych a vrátia vás do čias, kedy bol život o niečo jednoduchší, a predsa romantickejší.
Oproti starým typom sporákov na drevo však majú predsa len lepšie parametre. Kým vzhľadom stále pripomínajú svojich starších predkov, použité materiály sú modernejšie, spracovanie precíznejšie a používanie pohodlnejšie. Spotreba tuhého paliva, teda dreva či brikiet, je nižšia, vďaka čomu je prevádzka úspornejšia a ekologickejšia, najmä pri použití brikiet, ktoré poskytujú dlhšie horenie. Zároveň je odvádzanie splodín efektívnejšie a teda sú sporáky na tuhé palivo šetrnejšie k vášmu zdraviu.
Rozdiely nájdete aj vo funkčnosti šporákov. Tie súčasné totiž (podľa konkrétneho typu) ponúkajú napríklad modernejšiu varnú dosku, externý prívod a reguláciu vzduchu, presklené dvierka na kontrolu pečenia, termostat na kontrolu teploty a niektoré dokonca systém na čistenie skla. Na trhu dnes nájdete najmä sporáky z kvalitnej ocele a liatiny, ktoré ponúkajú skvelé tepelné vlastnosti. Sporáky na tuhé palivo sa vyznačujú jednoduchou obsluhou a údržbou, spoľahlivosťou a ekonomickosťou.
Tým najväčším benefitom sporákov THORMA ÖKONOM75 na tuhé palivo je ich multifunkčnosť. Kým v nich uvaríte obed a upečiete koláč, zvyškové sálavé teplo viete využiť na úsporné vyhriatie nielen kuchyne, ale aj celého domu. Sporák môže slúžiť aj ako hlavný zdroj vykurovania, no je potrebné, aby bol prepojený s vykurovacou sústavou. Varenie a pečenie v ňom sa zároveň veľmi nelíši od plynového či elektrického sporáka a rúry. Je rovnako jednoduché a pohodlné, ba často oveľa rýchlejšie.
Snáď jedinou nevýhodou krbových sporákov môžu ich väčšie rozmery. Na takýto spotrebič si tak budete musieť v kuchyni vyhradiť trochu viac miesta. Na druhej strane je už dnes možné ich zabudovanie do kuchynskej linky tak ako pri iných spotrebičoch. Pre niektorých by mohla byť nevýhodou aj dymová vôňa, no veríme, že vy práve kvôli nej nad takýmto sporákom premýšľate. :)
Ak si sporák na drevo THORMA ÖKONOM75 zaobstaráte, odmení sa vám skvelou službou, romantickou atmosférou a zvukom a vôňou praskajúceho dreva. Neváhajte sa s nami poradiť pri výbere alebo nás kontaktovať s akýmikoľvek ďalšími otázkami.
INDIVIDUÁLNA CENA |